Leefstijlmonitoring

Livind

Een nieuw begrip.

De term leefstijlmonitoring is in zorgland relatief nieuw. Voorheen werd voor het principe vaak de afkorting ADL gebruikt: Activiteiten in het Dagelijks Leven. Leefstijlmonitoring meet activiteiten in het dagelijks leven van mensen, om zo bij (zorgwekkende) afwijkingen tijdig te kunnen signaleren en/of ingrijpen. Bijvoorbeeld als iemand langer dan normaal niet beweegt in zijn of haar woning, of gedurende een bepaalde periode veel minder beweegt of onrustiger slaapt. Maar ook bij een verstoord dag- en nachtritme of overmatig toiletbezoek.Gebruikerservaring.

Esthelle is niet de enige tevreden Livind gebruiker. Meer gebruikservaringen horen? Of wilt u zelf een gebruikservaring delen? Neem dan contact met ons op. Dat kan via ons contactformulier, of bel Livind op 0174 – 296389.
ADLsysteem

Hoe het werkt.

Het systeem van Livind bestaat meestal uit 5 draadloze sensoren en deurcontacten die in de belangrijkste ruimtes van de woning worden geplaatst. Door de sensoren op strategische plekken te plaatsen worden alle bewegingen in de woning waargenomen en heeft de bewoner de sensoren niet of nauwelijks in de gaten. De Livind-sensoren staan draadloos in verbinding met een in de woning te plaatsen modem waarmee alle bewegingen in de woning via een veilige verbinding worden verzonden naar Livind voor analyse. Er ontstaat een beeld van bijvoorbeeld het slaap- en eetpatroon, het toiletbezoek en de badkameractiviteit. Een eventueel opgetreden val wordt gesignaleerd en via SMS of e-mail aan de verzorgenden en verwanten doorgegeven of direct gemeld aan een aangesloten zorgcentrale. Het systeem is desgewenst gemakkelijk zelf te installeren, of met behulp van een installateur. Het aantal sensoren is eenvoudig naar behoefte uit te breiden.
Op alle apparaten beschikbaar.

Alle geautoriseerde gebruikers kunnen via internet, thuis op de computer, maar ook onderweg op een smartphone of tablet, 24 uur per dag het leefpatroon bekijken op een gebruiksvriendelijke internetpagina. Dit wordt overal even overzichtelijk weergegeven.


apparaten
Livind
Voor iedereen een uitkomst.

Voor de zorgcliënt is het een systeem waarmee u langer en veilig in je eigen vertrouwde omgeving kan blijven wonen. Voor de zorgprofessionals en mantelzorgers een makkelijke manier om via internet te kunnen zien hoe het met iemand gaat. Een handige en kostenefficiënte manier om 24/7 “achter de voordeur” te kunnen kijken en tijdig veranderingen te kunnen zien zonder dat hiervoor camera’s worden ingezet.